Passenger seat airbag sensor - EnclaveForum.net: Buick Enclave Online Community
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 05-18-2019, 02:33 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 4
Passenger seat airbag sensor

On Thursday the weatherman said it wouldn't start raining till after midnight. Well they were very wrong and a storm rolled through at 5pm. I left the sunroof popped up knowing I would be back before it was supposed to rain. Rained about an inch in less than 30 minutes and I'm a UPS driver so there was no way to get back and get it shut. Front seats and center console very wet. As soon as I started it the airbag sensor in the passenger seat thought someone was sitting there and I had to buckle the seatbelt to stop it from beeping and 48 hours later the seat is still not completely dry and the sensor is still on.
So my question is has anyone else experienced this and if so what did you do? Or is the sensor bad and does it need replaced?
gjkltjgeer is offline  
post #2 of 4 (permalink) Old 05-18-2019, 07:26 PM
Enclave GOD!
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 6,411
you may want to wait for it to dry.
The sensor uses capacitance- and not weight to sense if a person is there.
The wetness may have caused a change in capacitance.... though not sure

2010 FWD LT1-Gold Mist Metallic- seats 8
Build Date- July 31, 2009-2nd day of Spring Hill 2010 production.
2013 Equinox 3.6L 83,000
2010 Traverse 3.6L 148,000
2003 Trailblazer 4.2L 181,500
rbarrios is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 05-19-2019, 05:07 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 4
rbarrios you were absolutely correct. It took over 72 hours and it's back working.

Last edited by gjkltjgeer; 05-19-2019 at 05:08 PM. Reason: Misspelling
gjkltjgeer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 05-20-2019, 04:05 PM
Enclave GOD!
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 6,411
cool!

2010 FWD LT1-Gold Mist Metallic- seats 8
Build Date- July 31, 2009-2nd day of Spring Hill 2010 production.
2013 Equinox 3.6L 83,000
2010 Traverse 3.6L 148,000
2003 Trailblazer 4.2L 181,500
rbarrios is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the EnclaveForum.net: Buick Enclave Online Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome